BlaBlaCar запустив систему онлайн-бронювання вільних місць в автомобілях

10/05/2016

Найбільший у світі райдшеринговий сервіс для здійснення міжміських поїздок, спільнота попутників, що об'єднує водіїв і пасажирів ідеєю подорожувати вигідно і зручно, оголошує про завершення впровадження в Україні системи онлайн-бронювання. Таким чином, райдшеринг в Україні перегортає нову сторінку, оскільки даний функціонал зробить процес бронювання місць в автомобілях таким же зручним, як під час бронюванні місць в автобусах і поїздах, а підготовку поїздки з попутниками — простішою і надійнішою.

[subsection-title]Як відбувався процес впровадження системи онлайн-бронювання в Україні?[/subsection-title]

[quote ]

Впровадження системи онлайн-бронювання відбувалося в два етапи. У червні новий функціонал став доступний для жителів західних і центральних областей України, а на сьогоднішній день система онлайн-бронювання покриває всю Україну. Через деякий час буде впроваджена система оплати послуг сервісу, що зі свого боку означає ідентифікацію користувача через платіжні інструменти. Такий принцип вже працює практично у всіх західноєвропейських країнах.

Сервіс BlaBlaCar в даний момент працює в 22 країнах світу, а Україна є однією з найбільш швидко зростаючих країн. Ми не розголошуємо локальні дані, але як виняток, можемо сказати, що тільки за останній рік на українській платформі зареєструвалось понад 1 мільйон користувачів і ця цифра стрімко зростає.

Ми приділяємо багато уваги вдосконаленню існуючих і впровадженню нових можливостей, які роблять сервіс надійнішим і зручнішим", говорить Олексій Лазоренко, керівник BlaBlaCar в Україні та Росії. — "Система онлайн-бронювання — це важливий етап розвитку сервісу, який дасть нам можливість запускати продукти, які вже працюють в деяких країнах і мають попит в Україні, в тому числі ідентифікацію користувачів через платіжні інструменти або документи, що підтверджують особу.

На сьогоднішній день система онлайн-бронювання місць на BlaBlaCar успішно зарекомендувала себе у Франції, Великобританії, Італії, Португалії, Німеччині, Іспанії та Польщі, а тепер працює в Україні. Протягом декількох місяців кожен житель України зможе повноцінно користуватися всіма перевагами системи онлайн-бронювання. Це великий крок для розвитку райдшерингу в нашій країні і ще раз доводить, що українці активно користуються всіма перевагами економіки спільного споживання.

[/quote]

[subsection-title]Як працює система онлайн-бронювання на BlaBlaCar?[/subsection-title]

Для пасажирів

Зареєстровані на сервісі BlaBlaCar користувачі зможуть вибрати водія, якому по дорозі за певними критеріями, в тому числі за вартістю поїздки, кількістю відгуків і статусом водія, маркою автомобіля і забронювати місце.

Якщо раніше тільки водії мали можливість бачити профілі своїх майбутніх попутників, то з запуском системи онлайн-бронювання це зможуть зробити і пасажири, причому по кожній ділянці спільної поїздки. Так, всі учасники поїздки зможуть більш усвідомлено підходити до вибору попутників, переглядати профілі та відгуки, а також бачити інформацію про облікові записи в соціальних мережах — Facebook, "Вконтакті" і LinkedIn. Це допоможе як водіям, так і пасажирам зробити процес підготовки до поїздки відповідальнішим, а саму поїздку — зручнішою і надійнішою.

Для водіїв

Тепер під час публікації своєї пропозиції про поїздку водій повинен буде обрати, в якому режимі будуть підтверджуватися запити на бронювання місць в його автомобілі: вручну або автоматично. У першому випадку йому доведеться самостійно підтверджувати кожен запит, дотримуючись встановленого потенційним попутником терміну очікування відповіді. У другому — водій буде лише отримувати повідомлення про нові бронювання.

[subsection-title]Які переваги системи онлайн-бронювання?[/subsection-title]

[Впевненість в тому, що поїздка відбудеться]

З появою функції бронювання місць в автомобілі кількість відмов від поїздки з боку пасажирів зменшується на 90%. Так, якщо раніше попутники домовлялися про поїздку за допомогою особистих повідомлень і дзвінків, тепер пасажири зможуть відправити повноцінний запит на бронювання місця і отримати підтвердження від водія.

[Надійність: Подорожні знають один про одного]

Тепер пасажир може бачити повний профіль не тільки водія, як це було раніше, а й інших попутників, які вже забронювали місця в обраній поїздці. Це означає, що він може відповідальніше підходити до вибору компанії для своєї міжміської поїздки, обираючи попутників за рейтингом, відгуками, рівню балакучості, відношенню до паління в салоні, музиці і т.д. Крім цього, користувачі бачать пов'язані з профілями попутників на BlaBlaCar облікові записи і кількість друзів в соціальних мережах Facebook, "Вконтакті" і LinkedIn.

[Зручність: Бронювання місць у автомобілі у зручний час]

Завдяки системі онлайн-бронювання, можна миттєво забронювати місце в автомобілі. Тепер не потрібно чекати конкретного часу, щоб зателефонувати водієві, а сам процес бронювання проходить в кілька кліків. Після публікації поїздки водії отримуватимуть запити на бронювання місць в автомобілі і підтверджуватимуть їх за допомогою двох доступних способів — вручну або автоматично. У першому випадку водієві доведеться підтверджувати кожен запит на бронювання самостійно, дотримуючись встановленого попутником терміну очікування відповіді. У другому — водій буде лише отримувати повідомлення про нові бронювання, що прискорить процес заповнення вільних місць в автомобілі.

[Раціональність: Один попутник запитує — всі дізнаються]

Якщо раніше користувачі уточнювали деталі майбутньої поїздки в особистих повідомленнях або за телефоном, зараз же у них з'явилася можливість задавати питання у відкритому полі "Питання водієві" і отримувати на них відповіді, які видно всім зареєстрованим користувачам сервісу. Водієві більше немає необхідності відповідати на питання в індивідуальному порядку, а пасажиру — задавати повторювані питання.

Posts Relacionados

Go up

Nós armazenamos dados temporariamente para melhorar a sua experiência de navegação e recomendar conteúdo de seu interesse. Política de Cookies